Minusta

Lämpimästi tervetuloa sivulleni <3

 

Flow on aina ollut “minun juttuni”. Vaikka olisi ollut millainen
elämänaika – ihanan helppo tai synkkyyden alho – olen aina ollut
hyvä sukeltamaan flow’hun. Hyvinä aikoina se on vain lisännyt
elämäniloani ja ollut ilmaisu elämälle itselleen minun sisälläni.
Pimeinä aikoina se on tuonut valoa ja vapautumista ja hetkellistä
irtipäästämistä ankeista raameistani.

Olen kokenut flow’ta laulaessa, soittaessa, piirtäessä, kirjoittaessa,
tanssiessa, rakastellessa, suudelmissa, keskustellessa, opettaessa,
juostessa, fillaroidessa, uimassa, kiipeillessä, ratsastaessa,
matkustaessa, lukiessa, metsässä, siivotessa, tiskatessa. Ja lista
jatkuu. Flow’ta voi kokea melkein missä asiassa vaan. Aina, kun
pystyy heittäytymään ja irrottelemaan hiukan. Aina, kun mielen
perukoilta löytyy hippunen leikkimieltä, luovaa ideointia, rentoa
hurjapäisyyttä tai syventyvää keskittymistä.

Olen myös joskus vajonnut niin syvään flow’hun, että olo on ollut kuin
olisin valoa täynnä ja jokin suurempi voima virtaisi lävitseni.
Tämän olen kokenut esimerkiksi tanssiessani parisen tuntia
keskeytyksettä. Aika ja paikka ovat hävinneet, käsitys omasta
itsestä on väistynyt – tilalla on ollut vain Musiikki ja Tanssi
(isoilla alkukirjaimilla!) – ja minä olen Itse se musiikki ja
tanssi. Kuin tanssi itse liikuttaisi itseään! Silloin ei ole enää
ollut eroa minun ja tekemisen välillä – on ollut vain mahtava syvä
yhteys ja aito ekstaasi !

Se on ehdottomasti parasta, mitä olen kokenut.

 

Flow’n voimaa kaikille

 

Flow on niin perinjuurin muuntava ja voimaannuttava kokemus ja kertakaikkinenilon lähde, että haluan alkaa kirjoittaa tästä! Haluan jakaa niin paljon kuin minulla on jaettavaa, että mahdollisimman moni kokee sen syvästi myös. Tiedän, että monetosaavat heittäytyä täysin flow’hun eivätkä tarvitse mitään opastusta siinä. Mutta on monia, jotka tarvitsevat pientä tukea taiinnostusta ja tietoa siitä, mitä tehdä, jotta pääsee siihen.

Olen tutkinut flow-kokemuksen psykologiaa, fysiologiaa ja keinoja, miten siihen pääsee. Olen tutkinut asiantuntijoiden teorioita ja näkemyksiä tieteelliseltä pohjalta ja olen itse uinut siinä kokemuksen virrassa paljon ja tarkastellut sitä siten sisältä käsin.

Koen, että flow’ssa on ikään kuin eri tasoja. Sitä voi kokea kevyesti ja mukavasti tai sitten tosiaan myös todella syvästi ja järisyttävästi. Ja sitä voi opetella syventämään. Siihen voi päästä mielestäni rauhallisesti tai villisti, ja myös vaarallisesti tai turvallisesti. Jokaisen pitää löytää omat keinonsa ja alansa, missä se toteutuu parhaiten.

Olen tutkinut ja havainnut, miten siihen pääsee yksittäisessä asiassa, esimerkiksi musiikissa tai urheilussa. Käyttämällä muutamia niksejä, lisääntyy flow’n mahdollisuus välittömästi. Olen myös huomannut, miten suunnattomasti se auttaa uusien asioiden oppimisessa – se lisää huomattavasti taitotasoa ja tuottaa todella paljon iloa. Olen itse esimerkiksi oppinut soittamaan pianoa pääosin
improvisoiden flow’ssa täysin rinnoin! Se oli vaan kertakaikkisen hauskaa ja tuntui, että opin kuin siivillä – vähän kuin vahingossa. Myös työnteon kannalta flow on erittäin hyödyllinen – tutkimusten
mukaan flow’ssa työpanos voi kasvaa viisinkertaiseksi (ajattele – tekisit maanantaina koko viikon työt :D). Flow-tilan saloista on hyvä olla perillä siis myös työnantajien.

Olen aika lailla tutkinut ja pohtinut myös sitä, miten koko elämästä tehdään sellainen, että siinä on mahollisimman hyvä virtaus – mahdollisimman paljon isoja tai pieniä flow-kokemuksia. Osaltaan meidän tulee luoda sopivat puitteet asioille, mutta vielä olennaisempi asia on oma mielemme, joka kulkee aina mukanamme olosuhteista toisiin. Mieli tulee järjestellä niin, ettei siinä ole turhia esteitä suoralle kokemukselle. Ja meidän tulee ottaa käyttöön myös sisimmässämme piileviä mielenkiintoisia voimavaroja.

 

Minusta

 

Olen siis kahden pienen lapsen äiti. Taiteilijasielu. Laulaja. Luonnon rakastaja. Totuuden etsijä. Kundaliinijoogan harrastaja. Seikkailija.

Ennen äitiyslomiani toimin aika paljon muusikkona ja opetin myös laulua ja pianonsoittoa. Joskus aikanaan opiskelin itseni valtiotieteiden maisteriksi (filosofia, matematiikka, psykologia ja kasvatustiede). Ehdin opiskelemaan myös pienen kokonaisuuden taidekasvatusta. Viimeaikoina olen opiskellut monenlaista uutta, esimerkiksi NLP:tä, EFT:tä, superoppimista ja hypnoosiin littyviä asioita.

 

Just flow me!

 

Ja kerron kaiken, minkä koen hyödylliseksi flow saavuttamisessa!

Aion kirjoittaa tätä sivustoa myös flow’ssa, joten pyrin pitämään sellaisen kevyen luovan hulluuden yllä (enkä trimmaile liikoja, vain virtauksen rajoissa 🙂

Iloa! Ja ilonkiljauksia! 😀

S

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *